Home » Diensten » Verduurzaming

Verduurzaming

Gedegen advies over mogelijkheden voor verduurzaming van uw vastgoed

Het maatschappelijk belang van verduurzaming van vastgoed is groot. Daarbij levert het ook voordelen op. Een investering in duurzaamheid kan u immers fikse kostenbesparingen opleveren.

Wij adviseren u graag over de verduurzaming van de woningen van uw VvE, uw winkelcentrum of ander vastgoed.

VvE-lasten besparen door te investeren in duurzaamheid, kan dat?

Bij veel woningeigenaren binnen een appartementencomplex leeft de gedachte dat zij kunnen besparen op hun VvE-lasten door te investeren in duurzaamheid. Vaak is dit ook het geval. Het is alleen moeilijk om te bepalen waar u moet beginnen:

  • Investeren in zonnepanelen
  • Isolatie optimalisatie doorvoeren
  • Het inkopen van groene energie
  • De meerjarenonderhoudsplanning verduurzamen
  • Het levensloop bestendig maken van woningen

Daarom ontwikkelde het zusterbedrijf van MVGM, Steeds, een duurzaamheidsscan. Na de scan en gesprekken met uw VvE bestuur, ontvangt u een laagdrempelig rapport met verbetervoorstellen op het gebied van isolatie, installatie en energielabels.

Levensloop bestendig maken van uw woningportefeuille

Steeds kan daarnaast ook plannen voor u opstellen voor het levensloop bestendig maken van woningen en woningcomplexen, inclusief:

  • Een kostenbegroting (collectief en individueel)
  • Een onderzoek naar de mogelijkheden van (WMO) financiering
  • Het aanvragen van de bouwvergunning (indien vereist)

Mensen willen langer thuis blijven wonen en de overheid stimuleert langer thuis wonen. Tegelijkertijd zijn er woningelementen die bewoners (die minder valide worden) soms dwingen om te verhuizen. Met de juiste ingrepen kunt u dit voorkomen.

Duurzame winkelcentrum renovatie met BREAAM in Use

Wilt u de BREEAM score van uw winkelcentrum verbeteren? MVGM Winkels heeft BREAAM in Use gecertificeerde medewerkers die uw winkelcentrum kunnen certificeren met BREAAM en daarna graag met u kijken hoe we uw BREAAM score kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld welke maatregelen nodig zijn om van 2 sterren naar 3 sterren te komen.

Financiering van verduurzaming

De overheid stimuleert verduurzaming met subsidies en andere financieringsmogelijkheden voor vastgoedeigenaren en VvE’s. Wij kennen deze regelingen en kunnen u helpen om een project te realiseren, zonder dat een extra financiële bijdrage van de VvE-leden nodig is.

Wilt u meer weten over de verduurzaming van uw woning of vastgoedportefeuille?

Neem contact op het Steeds voor meer informatie via 015 36 44 050 of bekijk de website van Steeds.

Bent u benieuwd of uw winkelcentrum in aanmerking komt voor BREAAM certificering?

Neem contact op met MVGM Winkels via 088 432 42 22 of via info.winkels@mvgm.nl. We vertellen u graag meer over BREAAM certificeringen en scoreverbetering.