Vitual Reality Challenge MVGM PROVADA

Drie enerverende dagen heeft MVGM deelgenomen aan de PROVADA, het jaarlijkse netwerkevent voor de vastgoedbranche. We maakten kennis met nieuwe relaties, hebben bestaande relaties bijgepraat over ontwikkelingen bij MVGM en hebben beursbezoekers uitgedaagd om deel te nemen aan de Virtual Reality Challenge.

Lancering bookings2work.com

Het thema van de PROVADA 2017 was Connecting the Future, hoe legt de vastgoedbranche de koppeling tussen voorheen compleet gescheiden werelden?

Lancering bookings2work.comMVGM heeft invulling gegeven aan de drie dagthema’s met bijzondere momenten en interessante bijeenkomsten. Op dinsdag was ‘social structures’ het thema; inspelend op de veranderende structuren waren we trots dat MVGM een plek mocht bieden aan Patrick Kremer en Gabrielle Henskens die Bookings2work.com lanceerden. Het online platform maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van intermediairs een werkplek te boeken.

Syntrus verkiest MVGM Wonen tot beste vastgoedmanager 2016

MVGM Wonen beste vastgoedmanager 2016Naast de lancering van een nieuw business concept mochten we op de eerste beursdag ook vieren dat opdrachtgever en vastgoedeigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance, MVGM Wonen heeft verkozen tot beste vastgoedmanager van 2016. Gerard Bakker van MVGM Wonen laat weten ‘We zijn enorm blij met deze erkenning. Het beheren van vastgoed is een teamprestatie waarbij de relatie tussen eigenaar en beheerder een kritieke succesfactor is. We zijn trots op het wederzijdse vertrouwen tussen Syntrus en MVGM Wonen en op de erkenning van onze kwaliteiten die blijkt uit deze verkiezing.’

VGM NL Business borrel

Afsluitend heeft dinsdagmiddag de business borrel van Vastgoed Management Nederland plaats gevonden op de stand van MVGM in hal 10, stand 15 voor leden en relaties van de branchevereniging.

De senior van de toekomst

Menno van der Horst over het thema de senior van de toekomstOp de tweede beursdag met het thema ‘Partnership’ sprak Financieel Directeur en mede-eigenaar van MVGM, Menno van der Horst op een bijeenkomst georganiseerd door Stijlvol Ouder. In de ArenA ging moderator Ronald Provoost in gesprek met Peter Appeljan, Hans Becker, Tromp Bakker en Menno over ‘De senior van de toekomst’.

Vanuit ons datawarehouse zijn wij in staat allerlei trends te analyseren. Een voorbeeld hiervan is dat wij relatief veel ouderen zien waarbij de huur te hoog is ten opzichte van het inkomen. Verdere stijging van de huur kan voor veel problemen zorgen. Het zou wellicht goed zijn om deze senioren andere woningen aan te bieden.

De senior van de toekomst zal een veel groter inkomen en vermogen hebben. Recent onderzoek laat zien dat het vermogen van de doelgroep 65+ in 1995 nog 22.000 euro was, in 2015 was dit opgelopen naar 86.500 euro. De verwachting is dat dit nog verder zal oplopen. In een interactieve sessie werd de markt vanuit diverse kanten beschreven.

Inspirerende rondetafelgesprekken bij PROVADA Future

Provada Future rondetafelgesprek host Eddy Smit parkeer airbnbs

Het dagthema van de laatste beursdag was ‘Smart solutions’. MVGM is bij PROVADA Future gesprekken aangegaan om verder te verkennen hoe technologische ontwikkelingen toegepast kunnen worden in bestaande bedrijfsprocessen. Onder meer een gesprek over Airbnb formules gericht op parkeerplaatsen, en hoe je hier al eigenaar als beheerder mee om kan gaan of zelfs op in kan springen leidde tot interessante ontmoetingen en gesprekken.

Woningen Oranjekwartier nieuw in beheer bij MVGM Wonen

Evelien van der Plaat, Senior Asset Manager van PATRIZIA Netherlands en Eddy Smit, Algemeen Directeur en mede-eigenaar van MVGM tekenden de in beheername van 164 wooneenheden aan het Koning Wilhelminaplein in het Oranjekwartier in Amsterdam.

Het Oranjekwartier bestaat uit 100 appartementen en 64 eengezinswoningen en 6 commerciële units in eigendom van Nordics Residential Beheer BV en PATRIZIA Wohninvest KVG.

MVGM is trotse standhouder geweest op de PROVADA 2017 met 24.197 bezoekers. En we kijken uit naar het komende jaar.