Donderdag 13 april organiseerde FRESH Professionals het Vastgoedsymposium 2017, met als thema “de Woningbeleggingsmarkt”. Hoofdsponsor MVGM Vastgoedtaxaties en sponsoren CBRE Global Investors, Stijl Advocaten en AM stelden een interessant programma samen waarin drie sprekers een topic binnen de woningbeleggingsmarkt uitlichtten.

Netwerkorganisatie FRESH Professionals inspireert leden

FRESH Professionals is de netwerkorganisatie voor academische professionals actief in het vastgoed. De netwerkorganisatie heeft ongeveer 600 leden die uitlopende functies invullen, zoals ontwikkelaars, project managers, beleggers, aannemers, consultants, architecten, makelaars, taxateurs, bankiers, asset managers en beheerders. FRESH Professionals fungeert als een platform waar leden samenkomen en contacten, multidisciplinaire kennis en ervaringen delen. De interactie tussen de leden staat centraal.

Van building tours tot debat en borrels

Het vastgoedsymposium maakte onderdeel uit van een reeks maandelijks variërende activiteiten zoals building tours, debatten, expert meeting, market updates en informele evenementen zoals borrels. Lees meer over Stichting FRESH en de maandelijkse activiteiten op de website: www.stichtingfresh.nl.

Betrokken commissie brengt booming business onder de aandacht

Op het vastgoedsymposium van 13 april, zorgde een betrokken commissie voor een programma met interessante sprekers en een enthousiaste host. De commissie voor het vastgoedsymposium bestond uit:

  • Simone Heemskerk, advocate bij Stijl Advocaten,
  • Tamara van Zaal, advocate bij CMS,
  • Geert Rombouts, taxateur bij MVGM Vastgoedtaxaties,
  • Brian Ederveen, taxateur bij MVGM Vastgoedtaxaties.

De woningbeleggingsmarkt is ‘booming’, mede door intrede van buitenlandse investeerders, beperkt aanbod van woningcomplexen, technologische ontwikkelingen en een veranderende samenleving. Taco van Hoek, directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw legde als host het vuur aan de schenen van de sprekers die interessante toelichting gaven op verschillende topics:

Performance van verschillende type woningportefeuillesrichard pietersen spreker fresh vastgoedsymposium

Richard Pietersen, Associate Director van MVGM Vastgoedtaxaties introduceerde huidige trends en ontwikkelingen en ging bij zijn verhaal dieper in op de performance van verschillende type woningportefeuilles. Opvallend bij zijn verhaal was dat het niet per definitie de moderne woningen in de Randstad zijn die goed presteren.

Wonen als service

Spreker Loes Driessen, Head of Asset Management van CBRE Global Investors introduceerde de gedachte om wonen als service te zien. Een visie die aansluit bij recente ontwikkelingen in de deeleconomie.

Nieuwe woonconcepten en ontwerpen

Peter Heuvelink, Directeur van AM Noordwest introduceerde nieuwe woonconcepten en ontwerpen welke aansluiten bij de nieuwe generatie (jonge) stedelingen.

Neem contact op voor de documentatie van het symposium

Met meer dan 100 deelnemers, een interessant programma en een afsluitende borrel in de foyer van het Novotel Amsterdam City, was het een geslaagd symposium.

MVGM Vastgoedtaxaties wil FRESH Professionals bedanken en blijft betrokken bij FRESH Professionals en de maandelijkse activiteiten. Mocht je ook geïnteresseerd zijn om deel uit te maken van een netwerkorganisatie voor academische professionals meld je dan aan via www.stichtingfresh.nl.

Neem voor de inhoudelijke presentaties of voor de organisatie van een evenement, in samenwerking met MVGM Vastgoedtaxaties, contact met ons op.

[medewerker id=23]