Update: Het onderzoek omtrent de datalek is door Aareon afgehandeld, en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zijn geen MVGM (ex)huurders data gelekt. Helaas is de softwareleverancier van het vastgoedadministratiesysteem REMS getroffen door een cyberaanval. Dit vastgoedsysteem wordt onder meer door MVGM gebruikt voor de vastlegging van gegevens van huurders en leveranciers. Aangezien wij slechts gedeeltelijk gebruik maken van het datacentrum van deze softwareleverancier, verwachten wij dat uiteindelijk maar een zeer klein deel van de data getroffen is. Mogelijk kunnen de gelekte gegevens wel uw persoonlijke gegevens bevatten.

Uitgebreide beschermingsmaatregelen

Direct na ontdekking van de hack zijn door Aareon CRE uitgebreide beschermingsmaatregelen genomen, zijn systemen offline gehaald en is door externe, internationale specialisten een uitgebreide forensische analyse gestart. Inmiddels is door deze experts bevestigd dat de criminele groep die de REMS-servers is binnengedrongen, gegevens hebben gehackt en gepubliceerd. Voor een uitgebreide toelichting verwijzen wij u naar de website van softwareleverancier Aareon CRE: https://www.aareon.nl/Overig_nieuws/REMS-datacenter_slachtoffer_cyberaanval.753590.html Wij vinden het dan ook belangrijk onze huurders en leveranciers er op te wijzen dat er wellicht gegevens in het bezit zijn van vreemden. De persoonlijke gegevens die de hacker mogelijk heeft kunnen inzien of heeft onttrokken, zijn onder meer voornaam, achternaam, e-mailadres, en/of telefoonnummer, adresgegevens en bankrekeningnummer.

Extra alert

Wij vragen uw aandacht om extra alert te zijn op verdachte e-mails, appjes en telefoontjes en verwijzen u naar de website van de rijksoverheid waarin uitgelegd wordt hoe u een phishing e-mail kunt herkennen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/cybercrime-en-cybersecurity/vraag-en-antwoord/phishing

Meer informatie

Wij betreuren dit voorval bij onze softwareleverancier en de mogelijke impact op uw privacy. Zodra er meer informatie beschikbaar is over welke gegevens gehackt zijn, plaatsen wij een update op deze website. Hierbij houden wij de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevens-bescherming (AVG) aan. Wanneer het persoonlijke gegevens betreft, wordt u uiteraard rechtstreeks door ons benaderd. Voor de meestgestelde vragen en een antwoord hierop klik dan hier.