Internationale vastgoed alliantie

Drie van Europa’s grootste vastgoed dienstverleners versterken internationale slagkracht in vastgoedbeheer en facilitaire dienstverlening door strategisch samenwerkingsverband. Met gebundelde krachten zullen MVGM, Capita Real Estate, en Yxime investeerders adviseren en begeleiden bij internationale investeringsmogelijkheden in vastgoed in verschillende fases van de investeringscyclus en met focus op Nederland, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Grensoverschrijdend strategisch vastgoed advies

De drie bedrijven zijn gespecialiseerd in grensoverschrijdende advisering voor opdrachtgevers in het respectievelijke thuisland waarmee zij lokale inzichten delen en tegelijkertijd toegang bieden tot de Europese vastgoedmarkt. Door het samenwerkingsverband kan deze alliantie naadloos geïntegreerde service verlenen en advies uitbrengen onafhankelijk van het type vastgoed, geografie, of strategie. Bestaande én nieuwe klanten kunnen profiteren van de bundeling van krachten die lokale toegang biedt tot drie van Europa’s belangrijkste strategische vastgoedmarkten.

Gezamenlijk beheren MVGM, Capita en Yxime meer dan 13 miljoen vierkante meter aan commercieel vastgoed en meer dan 100.000 wooneenheden. Een gecombineerd beheer met een waarde van meer dan 40 miljard euro. Elk jaar managen 1.200 ervaren property en facility professionals objecten voor meer dan 2 miljard euro aan huur en servicekosten voor internationale en nationale investeerders.

Inspelen op lokale culturen en werkwijzen

Managing director van MVGM International Advisory, Michiel Assendelft geeft aan dat een consequente aanpak meer is dan op dezelfde manier werken. MVGM, Capita en Yxime werken vanuit meer dan 70 locaties, dus onze samenwerking biedt een betere en laagdrempelige toegankelijkheid van lokale markten. Vastgoed beheer is de kern van onze activiteiten, wat ons in staat stelt om ideeën met elkaar te delen en innovatief te werk te gaan. Met kennis van de lokale cultuur en werkwijze zal onze samenwerking van grote toegevoegde waarde zijn voor internationale investeerders.

Naadloos geïntegreerde internationale expertise

In een gezamenlijke statement geven executive director van Capita Real Estate, Brian Sloggett en president van Yxime, Thierry Dorison aan dat deze nieuwe alliantie onze opdrachtgevers een competitief voordeel zal opleveren in drie van Europa’s belangrijkste vastgoedmarkten doordat de samenwerking een consistente serviceverlening faciliteert in de UK, Nederland en Frankrijk. In een toenemende globaliserende wereld zal deze nieuwe alliantie garant staan voor een naadloos geïntegreerde internationale expertise in combinatie met lokale kennis en ervaring.