MVGM heeft vandaag drie transacties afgerond, in België, Luxemburg en Tsjechië, als onderdeel van de eerder aangekondigde transactie om JLL’s Europese vastgoedbeheeractiviteiten in 10 Europese landen te verwerven.

Internationale karakter krijgt vorm

“Dit is een prachtige stap voor ons. Met deze transacties begint het internationale karakter van MVGM vorm te krijgen en begint een toonaangevende Europese organisatie voor property management te ontstaan” aldus Menno van der Horst, lid van de raad van bestuur MVGM.

“Graag heet ik onze nieuwe collega’s hartelijk welkom. Ik kijk ernaar uit om samen onze klanten te bedienen met dezelfde expertise en toewijding waarop ze altijd hebben vertrouwd, met de extra voordelen in de toekomst gebracht door de creatie van een toonaangevende Europese organisatie voor vastgoedmanagement.”

MVGM breidt uit in acht extra landen

MVGM en JLL kondigden de transactie afgelopen juli aan. Het geeft MVGM voet aan de grond in acht extra landen met 540 werknemers in: Spanje, Portugal, België, Luxemburg, Polen, Tsjechië, Roemenië en Slowakije en versterkte teams in Nederland en Duitsland.

MVGM integreert de nieuwe activiteiten gefaseerd in haar huidige activiteiten en sluit de transactie voor de juridische entiteit in elk land afzonderlijk af. De vandaag aangekondigde drie ‘closings’ brengt het totaal nu op vier afgeronde transacties, na de afronding van de Nederlandse activiteiten in augustus.

Verwacht wordt dat de andere landen tussen nu en eind 2019 afgerond worden.
MVGM is de afgelopen vijf jaar snel gegroeid door acquisities. Het succesvolle trackrecord van het bedrijf op het gebied van bolt-on acquisities omvat het Duitse PropertyFirst in 2019, de fusie met Verwey in 2018 en de Nederlandse acquisitie van Actys in 2016.