Dinsdag 20 november heeft MVGM overeenstemming bereikt over de overname van 100% van de aandelen van het Duitse vastgoedbedrijf PropertyFirst GmbH per 1 januari 2019.

Top 5 residentieel en commercieel vastgoedbeheerder

PropertyFirst behoort tot de top 5 in Duitsland van onafhankelijke beheerders en is sinds 2002 actief in residentieel en commercieel vastgoed. De ongeveer 90 medewerkers zijn actief vanuit kantoren in Bochum (hoofdvestiging), Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Düsseldorf en München. PropertyFirst beheert meer dan 500 commerciële vastgoedobjecten van 3 miljoen vierkante meter en 4.000 woningen.

Verkoper RGM Holding: ‘we live real estate’

PropertyFirst is op dit moment nog een dochteronderneming van RGM, met ongeveer 1.850 medewerkers. RGM wil zich met deze verkoop verder specialiseren in haar core business: facility management.

Fritz-Klaus Lange, managing partner van verkoper RGM Holding en co-voorzitter van  RGM eigenaar Gegenbauer benadrukt “We live real estate en naast de verkoop van PropertyFirst aan MVGM zijn we daarom ook blij met een preferred partnership tussen MVGM en RGM. Hierdoor kunnen wij gezamenlijk alle soorten van vastgoeddienstverlening aanbieden, zowel op het gebied van vastgoedbeheer als hoogwaardige facility diensten, in Nederland en Duitsland.”

Groei ambitie in de Duitse vastgoedbranche

De aankoop van PropertyFirst past in de groei ambitie van MVGM. Het speerpunt ligt in Duitsland op uitbreiding in het woningsegment. Menno van der Horst, mede-eigenaar en directeur van MVGM “We zijn trots op de overname van PropertyFirst; een bekende en breed gediversifieerde Duitse vastgoedbeheerder. Veel van onze klanten zijn actief in Nederland en Duitsland. Door de overname en preferred partnership met RGM is MVGM in staat om haar klanten nog beter van dienst zijn.”

Andreas Flechtner blijft CEO van PropertyFirst

PropertyFirst blijft actief onder de bewezen leiding van CEO Andreas Flechtner. “We kijken er naar uit om samen met MVGM onze activiteiten in Duitsland verder uit te breiden. De bedrijfsontwikkeling van MVGM in Nederland in de afgelopen jaren is indrukwekkend. We zullen zeker veel positieve ideeën en impulsen krijgen van onze nieuwe collega’s en gezamenlijk de doorgroeien in het Duitse vastgoedbeheer.”

Transactie adviseurs

Verkoper RGM is geadviseerd door transactie adviseur Oppenhoffallee & Partner. MVGM is begeleid door Solveigh, Ritterwald en Heuking Kuhn Luer Wojtek.

Bekijk meer informatie over PropertyFirst via www.propertyfirst.de.