Als landelijke VvE beheerder met meer dan 70.000 eenheden in VvE-verband zijn we bij MVGM continu op zoek naar manieren om besturen en leden van VvE’s nog beter van dienst te zijn. Dat doen we door scherp te zijn op nieuwe ontwikkelingen in VvE beheer, maar ook door heel goed te luisteren naar vragen uit de markt. Zo werken we op dit moment aan nieuwe beheervormen, waarmee we onze dienstverlening straks nog meer toespitsen op de wensen van onze klanten. De ene VvE besteedt immers het liefst zoveel mogelijk uit, terwijl de andere VvE graag veel zelf doet en meer behoefte heeft aan een vraagbaak op afstand.

Ondersteuning bij uw VvE

Het beheer van een VvE kan behoorlijk veel tijd kosten en voor moeilijke of ingewikkelde situaties zorgen (denk aan betalingsachterstanden van leden, het vergelijken van bouwkundige en installatietechnische offertes of juridische kwesties). MVGM VvE biedt daarom uitgebreid VvE beheer, opgesplitst in bestuurlijk, financieel, technisch beheer en 24/7 storingsonderhoud. Daarbij kiest u zelf welke ondersteuning u wenst, we kunnen u het hele proces uit handen nemen of een of meerdere modules.

Kiezen wat bij úw VvE past

Wat er daarbij gaat veranderen nu, is dat u maatwerk krijgt aangeboden dat specifiek is afgestemd op de behoeften van het bestuur en de leden van uw VvE. En niet, zoals gebruikelijk is, gebaseerd op de diensten die wij als VvE-beheerder kunnen leveren. Zo krijgt u een product en een serviceniveau dat op uw wensen is afgestemd en echt bij u past. U weet vooraf precies wat u kunt verwachten van uw beheerder. En dat is uniek in professioneel VvE beheer.

Veel zelf doen?

Neem het voorbeeld van de VvE met gepensioneerde bewoners. Met hun werkervaring in goede functies in het bedrijfsleven zijn zij prima in staat de VvE zelf te beheren. Dat willen ze vaak ook, ze vinden het leuk. Tegelijkertijd: een stukje uitbesteden willen ze óók. Bijvoorbeeld om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en om de continuïteit van de goed georganiseerde VvE te waarborgen.

Daarom bieden we straks een pakket met maar een paar diensten en een standaard aantal contactmomenten. Wij kunnen de administratie van de VvE voeren en uiteraard kunnen ze gebruik maken van ons softwarepakket en onlineportaal voor VvE’s, maar zelf houden de bestuursleden van de VvE alle touwtjes in handen. Zij zijn de schakel tussen de leden en de beheerder. Ze organiseren zelf te vergaderingen, regelen zelf offerte-aanvragen bij onderhoud en houden ook zelf toezicht op de werkzaamheden. En hebben ze toch advies nodig of bijvoorbeeld een notulist tijdens de vergadering? Dan kan dat altijd, maar dan is dat een extra service en zijn dat losse opdrachten. Zoals een advies over wat ze, met het oog op duurzaamheid, het beste kunnen doen als het dak wordt vervangen.

Of juist alles uitbesteden?

Andere opdrachtgevers besteden juist het liefst alles uit en willen niet voor elke dienst een losse factuur ontvangen, maar een totaalpakket met een zeer hoog serviceniveau. We herkennen deze behoeftes bij VvE’s met bewoners met veeleisende banen en veel nevenfuncties, die weinig tijd  hebben om de VvE zelf te besturen. Zij willen niet voor elke extra dienst aparte afspraken moeten maken, ze willen gewoon dat het goed geregeld wordt.

Voor deze VvE’s nemen we dan ook alles uit handen en adviseren we proactief over het onderhoud aan hun gebouw. We zorgen niet alleen voor een meerjaren onderhoudsprognose, maar ook voor een langetermijnvisie voor de VvE. Ze krijgen een vast team met onder andere een accountmanager en technisch manager. Mensen die de VvE en het gebouw door en door kennen, die wekelijks even bellen met het bestuur, maandelijks een ronde doen door het gebouw om te kijken hoe het erbij staat en voorstellen doen voor hoe zaken te verbeteren. Proactieve superservice dus, met veel contact en heel veel aandacht.

Een passende oplossing voor iedere opdrachtgever

Tussen deze twee uitersten zijn er nog veel meer opties denkbaar. Denk bijvoorbeeld aan de VvE in een appartementencomplex met veel verhuizingen en daarmee veel verloop, die om die reden eigen wensen en eisen heeft als het gaat om ondersteuning bij het op orde brengen en houden van de VvE. Kortom, we werken aan VvE Beheer dat nog beter past bij uw behoeften.

Benieuwd naar meer informatie?

Heeft u hierover vragen of suggesties, neem dan contact met mij op. Ik beantwoord uw vragen graag en sta altijd open voor ideeën die onze dienstverlening nog beter kunnen maken.

Ik zal u op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen op dit vlak!

[medewerker id=72]