Home » Specialisaties » Vastgoedmanagement » VvE beheer » Medewerkers » VvE jaarrekeningspecialist

De dag van de VvE jaarrekeningspecialist

Marja Koene is jaarrekeningspecialist bij MVGM VvE, lees hoe haar werkdag eruit ziet en kom erachter of één van onze jaarrekeningspecialisten u kan ontzorgen in het beheer van uw Vereniging van Eigenaars.

MVGM VvE heeft een team van meer dan 100 medewerkers die actief zijn in het beheren van VvE’s en daaraan gerelateerde dienstverlening. Ons team bestaat uit accountmanagers, technisch managers, een servicedesk, bestuurders en administratieve medewerkers waaronder jaarrekeningspecialisten.

Wat doet een VvE jaarrekeningspecialist precies?

Met nog 14 collega’s in dezelfde functie, ben ik actief als jaarrekeningspecialist. Wij dragen zorg voor het maken van jaarrekeningen voor VvE, oftewel financiële overzichten die inzicht geven in het onderhoud en de kwaliteit van uw appartementencomplex.

Iedere jaarrekeningspecialist bij MVGM VvE verwerkt jaarlijks zo’n 50 tot 130 jaarrekeningen. Waar we voorheen werkten met een regioverdeling, zijn we nu landelijk actief. Daardoor kan ik vandaag voor een VvE in Deventer werken en morgen voor een VvE in Maastricht.

Weet hoe je VvE ervoor staat

Bij de meeste VvE’s werken wij nauw samen met een accountmanager die de communicatie met de VvE-leden of bewoners voor rekening neemt. Ondanks dat de jaarrekeningen vooral van belang zijn voor en in het vergaderseizoen, gaan onze werkzaamheden op dagelijkse basis door. We zijn onder meer bezig met:

  • het boeken van de bankafschriften,
  • verwerken van de mail,
  • het controleren en accorderen van facturen,
  • het controleren van tussenrekeningen,
  • en andere controles gaat het hele jaar door.

Door deze taken zo efficiënt mogelijk uit te voeren, heeft het VvE bestuur op ieder gewenst moment een volledig en reëel beeld van hoe de VvE er financieel voor staat.

Bij VvE’s die niet werken met een jaarrekeningspecialist is er vaak een bestuurslid die deze werkzaamheden bijhoudt. Afhankelijk van de grootte en de omstandigheden van de VvE, kan hier veel tijd in zitten, los van het bijhouden van de VvE en financiële kennis die nodig is om de jaarrekening op te maken. Hierin kunnen wij VvE’s ontlasten en deze activiteiten overnemen.

Digitaal samenwerken met elkaar en met de VvE-leden

Als MVGM VvE team ontmoeten we elkaar op regelmatige basis en we hebben een elk jaar teambuilding dag. Als jaarrekeningspecialist werken we samen met accountmanagers, en er zijn VvE’s die ook werken met een technisch manager en administratief medewerker. Om dit goed te stroomlijnen, werken we digitaal met elkaar samen via het VvE systeem Twinq en we mailen en bellen met elkaar. We nemen ons werk erg serieus en hebben als team een leuke werksfeer waar we veel met elkaar lachen.

Ook de leden van de VvE blijven op de hoogte door het Mijn VvE portaal. Via deze beveiligde omgeving zijn de stukken van de VvE, waaronder de VvE jaarrekening, inzichtelijk voor ons en voor u. Als er vragen zijn binnen een VvE dan is dit makkelijk toe te sturen en te volgen via het portaal.

Continu in ontwikkeling en op zoek naar verbeterkansen voor ons processen en voor uw VvE

We houden de wet- en regelgeving die op VvE’s van toepassing is nauwlettend in de gaten en hebben werkgroepen die zich richten op innovatie en op procesverbeteringen. En doordat we 3.000 VvE’s beheren met ruim 50.000 appartementen, leren we ook elke dag van elkaar en van de VvE’s die we beheren.

Benieuwd of een jaarrekeningspecialist uw VvE kan ontzorgen?

We vertellen u graag meer, dus neem vooral contact op met de Servicedesk van MVGM VvE.

Of vraag vrijblijvend een offerte aan