Home » Specialisaties » Vastgoedmanagement » VvE beheer » Referenties » Gezamenlijke kozijn renovatie door 6 VvE’s in Tilburg

Gezamenlijke kozijn renovatie door 6 VvE’s in Tilburg

Aan de Europalaan in de wijk ’t Zand in Tilburg zijn zes bijna identieke appartementencomplexen gebouwd in de jaren ’60. Met de centrale ligging nabij winkels, uitvalswegen en de universiteit zijn de huurappartementen lange tijd in eigendom geweest van een pensioenfonds.

Begin jaren ’90 is het pensioenfonds de appartementen gaan uitponden (verkopen), waarna 6 Verenigingen van Eigenaars werden opgericht en MVGM VvE als beheerder startte.

Kostenbesparing kozijn renovatie en beglazing door gezamenlijke inkoop voor VvE’s

De zes VvE’s hebben een onderhoudsbudget opgebouwd ten behoeve van het behoud van de goede staat van het vastgoed. Van dit budget onderhoudt de Vereniging van Eigenaars bijvoorbeeld het dak, de liften en kan er ander groot onderhoud aan het gebouw worden verricht.

In 2007 bleek dat de kozijnen vervangen moesten worden. De leden van de VvE’s wilden de renovatie van de kozijnen graag combineren met het aanbrengen van dubbel glas om meer wooncomfort te realiseren en energiebesparing te creëeren.

VvE commissie voor beoordeling van onderhoudsvoorstellen

MVGM heeft vier voorstellen voor de renovatie van de raamkozijnen en het aanbrengen van dubbel glas aangeboden aan de VvE’s. Door de gezamenlijke inkoop van de onderhoudswerkzaamheden heeft MVGM een gunstiger tarief bewerkstelligd dan wanneer het onderhoud per VvE moest worden uitgevoerd.

De VvE’s vormden een commissie per VvE die de concepten en offertes beoordeelden en besproken. MVGM faciliteerde een gezamenlijk overleg met de 6 VvE’s waarna in 2008 akkoord is gegeven op een eenmalige extra bijdrage van de eigenaren en op de uitvoering van de werkzaamheden. De kozijnen en beglazing zijn gefaseerd over een periode van 4 jaar tijd vervangen startende met de uitpandige kozijnen wat direct meer wooncomfort opleverde.

Toekomstbestendige portiekappartementencomplexen met frisse uitstraling

Na de kozijnrenovatie en plaatsing van dubbel glas hebben de VvE’s meer onderhoud laten uitvoeren:

  • het vervangen van het voegwerk van de waterslagen
  • het vervangen van de dakbedekking
  • het schilderen van betonnen onderdelen

En op het dak is een PIR-isolatie aangebracht om de isolatiewaarde van de appartementencomplexen te verhogen. De portiekappartementencomplexen zijn door de onderhoud volledig toekomstbestendig en hebben een frisse uitstraling naar wens van de VvE leden.

Wilt u uw complex ook toekomstgereed maken met hulp van MVGM VvE?

Kunnen wij u als VvE beheerder helpen met renovatie en woningverbetering? Bent u benieuwd of MVGM VvE door collectieve of gezamenlijke inkoop het verschil kan maken voor uw Vereniging van Eigenaars? Wij denken graag met u mee over het onderhoud van het woningcomplex waar u woont. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons voor meer informatie. We vertellen u graag meer.

Vraag offerte aan

Bekijk meer VvE referenties