Home » Specialisaties » Vastgoedmanagement » VvE beheer » Referenties » Renovatie rookgasafvoerkanalen voor Apeldoornse VvE

Renovatie rookgasafvoerkanalen voor VvE Residence de Thermen te Apeldoorn

VvE De Thermen 1 te Apeldoorn

V.v.E. Residence de Thermen is gelegen in het centrum van Apeldoorn en al meer dan 20 jaar in beheer bij MVGM VvE. De bewoners van dit statige complex zijn nauw betrokken bij de vereniging van eigenaars en denken in positieve zin op de vergaderingen mee.

Samenwerking tussen bewonersbeleidscommissie en MVGM VvE bestuur

MVGM vormt het bestuur van de vereniging, en een aantal bewoners hebben samen een beleidscommissie gevormd. De beleidscommissie houdt zich bezig met de dagelijkse gang van zaken in het complex en onderhoudt het contact tussen de bewoners en MVGM VvE. Deze samenwerking is in de loop van de tijd gegroeid, en met periodiek en overleg stelt de beleidscommissie samen met het bestuur de agenda op voor de vergadering.

Van ‘verbeterd rendement’ naar ‘hoog rendement’ rookgasafvoer kanaal

Het complex is gebouwd met een zestal rookgasafvoerkanalen die geschikt zijn voor Verbeterd Rendement ketels (VR). Omdat deze ketels vanaf 2016 wettelijk niet meer geplaatst mogen worden, hebben de technisch manager van MVGM VvE én de leden van de beleidscommissie voorafgaand aan de vergadering van eigenaars een plan opgesteld om deze rookgasafvoerkanalen te vervangen voor een hoog rendement (HR) kanaal om daarmee een veilige situatie voor de bewoners te behouden en aan de wet- en regelgeving te voldoen. Aanvankelijk werd uitgegaan van een totale vervanging, dat bleek erg duur en zou voor de bewoners veel overlast veroorzaken. Na overleg met diverse deskundige partijen én na een extra inspectie werd een installateur gevonden die slechts een deel van het kanaal kon vervangen met daarbij een minimale overlast voor de bewoners in de zin van hak- en breekwerk.

MVGM denkt met uw VvE mee

De technisch managers van MVGM hebben veel vakinhoudelijke kennis en denken met de bewoners mee in de zin van het beperken van de uitgaven en het verminderen van de overlast. Er is in deze situatie niet voor de makkelijkste weg gekozen, maar er is door een gedegen samenwerking van MVGM VvE met de beleidscommissie van de VvE een uitstekend resultaat behaald.

Kunnen wij het technisch beheer voor uw VvE overnemen?

De problemen met de rookgasafvoeren ofwel CLV kanalen zullen de komende jaren bij steeds meer complexen naar voren komen. Is dit bij uw VvE het geval? Wij denken graag met u mee en nemen het technisch beheer voor uw VvE graag uit handen. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel ons voor meer informatie, we vertellen u graag meer.

Vraag offerte aan

Bekijk meer VvE referenties