Home » Specialisaties » Vastgoedmanagement » VvE beheer » Referenties » Samenwerking in belang van constructieve veiligheid VvE Gebouw de Rug

Samenwerking in belang van constructieve veiligheid VvE Gebouw de Rug

VvE Gebouw de Rug ligt aan de rand van Zwolle, in de wijk Stadshagen. Het gebouw bestaat uit 2 torens met appartementen en maisonettewoningen. Verder heeft het gebouw een inpandige parkeergarage en bergingen. MVGM is de financieel en bestuurlijk beheerder van VvE Gebouw de Rug. Het technisch beheer wordt door het bestuur uitgevoerd.

De adviserende rol van MVGM met oog op veiligheid

Op enig moment wordt het bestuur van de VvE geconfronteerd met de –niet deugdelijke – betonconstructie van de balkons. Zij pakken dit voortvarend op. MVGM adviseert over de bijkomstige zaken die van belang zijn, zoals het informeren van Gemeente Zwolle en de architect. Er zijn bouwkundige aanpassingen vereist waarvoor de goedkeuring van de welstandscommissie en de architect nodig zijn. De veiligheid is niet in gevaar, die zekerheid hebben de eigenaren. MVGM belegt een ledenvergadering waarin de eigenaren besluiten wel of niet akkoord te gaan met de voorgestelde aanpassingen. Alle besproken feiten en afspraken worden door MVGM zorgvuldig vastgelegd. In de toekomst kunnen alle belanghebbenden hierop een beroep doen.

Goede taakverdeling bestuur VvE Gebouw de Rug en MVGM

Uit dit voorbeeld blijkt het grote belang van de samenwerking tussen bestuur (of een vertegenwoordiging van de leden) en MVGM. Zeker als het bestuur een deel van de bestuurstaken voor eigen rekening neemt. Het bestuur van VvE Gebouw de Rug informeert, stelt vragen en overlegt met MVGM waar nodig. Op die manier kunnen wij ons deel van de beheerstaken vlekkeloos uitvoeren en kan de VvE op elk denkbaar vlak ontzorgt worden. Niet alleen bij kleine aangelegenheden zoals de agendapunten voor de algemene ledenvergadering, maar ook als belangrijke zaken zoals hierboven genoemd spelen is dit cruciaal.

Mogen wij het VvE beheer over uw winkel- en appartementencomplex voeren?

Zoekt u een beheerder die met u mee denkt en hierbij de veiligheid van bewoners voorop stelt? MVGM biedt verschillende VvE diensten om eigenaren te ontzorgen. We voeren VvE beheer voor nieuwbouw appartementencomplexen, winkelcentra en parkeergarages, kleine VvE’s en VvE’s met meer dan 100 appartementsrechten.

Vraag offerte aan

Bekijk meer VvE referenties