Home » Specialisaties » Vastgoedmanagement » VvE beheer » Referenties » Verjonging en vernieuwing in VvE Cronestein te Leiden

VvE beheer voor Cronestein LeidenVerjonging en vernieuwing in VvE Cronestein te Leiden

In Leiden staat een bijzondere VvE. Ooit gebouwd als een Coöperatieve Woonvereniging en als Serviceflat met vooral oudere bewoners. Eind jaren 70 was ik als assistent accountant betrokken bij de controle op de jaarrekening. Bijzonder om nu, zo veel jaar later als Accountmanager VvE beheer weer betrokken te zijn bij het gebouw. Vooral omdat er recent heel veel is veranderd.

Van Serviceflat en Coöperatieve Woonvereniging naar VvE

Zoals bij veel Serviceflats was de crisis een omslagpunt voor Cronestein. Woningen werden niet verkocht waardoor (veelal erfgenamen van) eigenaren voor een financiële uitdaging stonden. De Woonvereniging is in 2010 omgezet in een Vereniging van Eigenaars. De serviceverlening werd ondergebracht in een aparte juridische entiteit, STEC. Begin 2016 is het VvE beheer ondergebracht bij MVGM VvE. Eind 2016 is STEC opgeheven en is het vermogen overgegaan naar de Vve. Het VvE bestuur heeft voortvarend een groot aantal onderhoudszaken aangepakt en jongere bewoners en VvE-leden verwelkomt.

Een VvE met logeerkamers voor verhuur

Bijzonder voor een VvE zijn de collectieve ruimten zijn die zijn omgebouwd van ontmoetingsruimte tot logeerkamers voor Short Stay verhuur. Om de kwaliteit van het vastgoed waaronder de logeerkamers te waarborgen is er een begroting ‘stenen’ en een begroting ‘service’ gemaakt.

Doorbelasting stookkosten aan huurders van groot eigenaar

MVGM VvE heeft een bijzondere band opgebouwd met een groot eigenaar in VvE Cronestein die in de loop van de jaren appartementen heeft opgekocht voor de verhuur. Doorgaans worden stookkosten aan de eigenaren in een VvE doorberekend. Bij Cronestein zorgen we er als VvE beheerder voor dat de stookkosten worden doorberekend aan de huurders om de groot eigenaar hierin te ontzorgen. De VvE beheer software Twinq waar we mee werken biedt de ruimte om eigenaardigheden zoals dit in te regelen met goedkeuring van de accountant.

Bent u groot eigenaar in een VvE en kunnen wij met u meedenken?

Zoekt u een VvE beheerder die mee kan denken over de inzet van collectieve ruimtes? Of bent u groot eigenaar en kunnen wij u ontzorgen als VvE beheerder? We zijn ook bekend met de omslag van serviceflat en coöperatieve woonvereniging naar VvE. We voeren VvE beheer met brede ervaring en expertise springen graag in op de behoeften voor uw Vereniging van Eigenaars. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Bekijk meer VvE referenties