Home » Specialisaties » Vastgoedmanagement » VvE beheer » Referenties » Volledig VvE beheer in Breda

Bredase Flat De Kortenaer van administratief beheer naar volledig VvE beheer

VvE de Kortenaer in Breda
VvE Graaf Hendrik III flat 2 te Breda

Sinds de jaren zeventig heeft MVGM de VvE Graaf Hendrik III flat 2, beter bekend als De Kortenaer, in beheer. Het gebouw bestaat uit 40 appartementen en staat met drie andere woonblokken op een prominente plek in Breda. De vier karakteristieke woonblokken naast elkaar, is het eerste wat je ziet als je van de Zuidelijke rondweg richting de binnenstad rijdt. Het technisch beheer werd door de eigenaren van de VvE zelf gedaan. Sinds enkele jaren is het totale beheer uitbesteed aan MVGM en is er binnen de VvE een bewonerscommissie actief. De bewonerscommissie zorgt voor goede contacten tussen de VvE en MVGM.

Besparing op contracten én verhoging van het wooncomfort

Nadat alle contracten door MVGM en de bewonerscommissie zijn bekeken en waar mogelijk opnieuw zijn afgesloten met voordelige inkooptarieven, is er met hulp van een enquête onder de eigenaren een prioriteiten- en wensenlijst opgesteld. Vervolgens is er geadviseerd om jaarlijks een aanzienlijk bedrag meer te gaan sparen. Zo kunnen naast al het noodzakelijk onderhoud, ook de wensen van de eigenaren gerealiseerd worden. Er is al isolatie aangebracht en de bergingsvloeren zijn voorzien van een coating. Ook het voorzien van automatische deuropeners op alle toegangsdeuren staan op de wensenlijst. Het wooncomfort wordt hiermee aanzienlijk verhoogd.

Geen onvoorziene VvE kosten dankzij het opgebouwde reservefonds

Na een paar jaar heeft deze VvE een flinke spaarpot opgebouwd en worden één voor één alle gewenste werkzaamheden uitgevoerd. Uiteraard pas na dat het steeds in stemming is gebracht in de vergadering van eigenaars. Daarnaast houdt de VvE een goed gevuld reservefonds om ook al het noodzakelijk onderhoud te kunnen financieren. Door succesvolle samenwerking kun je veel bereiken!

Meer weten?

Wilt u het wooncomfort van uw VvE verhogen of het beheer van uw VvE uitbesteden? Neem contact op met onze servicedesk voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Vraag offerte aan

Bekijk meer VvE referenties