Home » Specialisaties » Vastgoedmanagement » VvE beheer » Referenties » VvE beheer van Deventer jaren zestig woningcomplex

VvE beheer van jaren zestig woningcomplex

De gemeente Deventer ontwikkelde in de jaren zestig een nieuwbouwwijk `Keizerslanden`. Een wijk met voorzieningen als scholen, winkelcentrum e.d. In de nieuwbouwwijk werden een aantal portiekflats gebouwd, in eigendom bij een aantal beleggers die de woningen verhuurden.

Midden jaren negentig werd er gestart met verkoop van woningen in de complexen. De VvE was een feit. Onze Woning, een Deventer woningcorporatie werd de eerste beheerder en administrateur. Na de overname van Onze Woning door MVGM, voert MVGM VvE het beheer voor de VvE aan de Koningin Julianastraat 186-232 in Deventer.

Vergroting van gevoel van veiligheid door afsluiting van portieken

De VvE bouwt enkele jaren onderhoudsbudget op waarmee in 1998 een grote klus begint: het afsluiten van de portieken. Om het gevoel van veiligheid van bewoners te vergroten worden de postbussen en het bellentableau naar buiten verplaatst zodat de toegangsdeur enkel toegankelijk is voor en door bewoners.

Renovatie van balkons

Na de afsluiting van de portieken besluiten de eigenaren tijdens de VvE vergadering om als volgende stap de inpandige balkons te renoveren. Hiervoor moet gespaard worden. In 2011 krijgt het portiekflat aan de voorzijde en achterzijde halfronde metalen balkons. Het complex krijgt hierdoor een eigentijdse uitstraling.

VvE renovatie en besparing op energiekosten

In de tijd dat de woningen nog verhuurd werden, zijn er kunststof kozijnen met dubbel glas geplaatst in de voor- en achtergevels, exclusief de inpandige balkons. Voor vervanging van de terugliggende delen, heeft de vergadering besloten om budget op te bouwen voor de plaatsing van kunststof kozijnen en isolatieglas voor deze delen waarmee de bewoners zullen gaan besparen op energiekosten.

Stimuleringsfonds voor VvE renovatie

Zo´n twee jaar geleden heeft MVGM VvE in samenwerking met de VvE een energie bespaarlening aangevraagd bij de overheid. Naar aanleiding hiervan bleek het stimuleringsfonds een passende bron voor de renovatie van de terugliggende delen van de kozijnen. Nadat deze lening bij het stimuleringsfonds afgelopen januari is rondgekomen, starten in juni 2017 de werkzaamheden voor plaatsing van de kunststof kozijnen voor de terugliggende delen en ook voor de kozijnen van de portieken. De renovatie is in volle gang waarbij ook het isoleren van de kopgevels in ingepland.

Wilt u uw complex ook toekomst gereed maken met hulp van MVGM VvE?

Kunnen wij u als VvE beheerder ook helpen met een stapsgewijze renovatie en woningverbetering? Wij begeleidden de VvE aan de Koningin Julianastraat 186-232 met veel plezier en voldoening. Bent u benieuwd of wij dit ook voor uw VvE kunnen doen? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op, we vertellen u graag meer.

Vraag offerte aan