Home » Specialisaties » Vastgoedmanagement » VvE beheer » Referenties » VvE beheer monumentaal pand Voorstraat Dordrecht

VvE beheer voor een monumentaal pand aan de Voorstraat in de binnenstad van Dordrecht

De binnenstad van Dordrecht heeft een rijk verleden en een beschermd stadsgezicht. Met meer dan 900 rijksmonumenten, 160 gemeentelijke monumenten en ruim 400 beeldbepalende panden is Dordrecht de achtste monumentenstad van Nederland. Zo is ook de VvE Voorstraat 288a tot en met 290c een Rijksmonumentaal pand en valt onder de monumentenzorg.

Midden jaren negentig werd er gestart met verkoop van woningen in het pand door de toenmalige eigenaar Aegon. Hierna is in 2001 een VvE opgericht waar MVGM VvE het beheer en de administratie voor voert.

Schilderwerk voor een VvE met monumentale gevel

Bij schilderwerk van monumentale gebouwen is het van belang dat materiaalsoort, kleur, vormgeving, detaillering en profilering niet wijzigen. Wanneer dit verandert is er vaak een vergunning nodig. Een schilder gaat bij een monument met extra aandacht voor het vastgoed te werk met de houten delen van de monumentale gevel met zacht hout en verfijnde detaillering. Voor de werkzaamheden op hoogte is voor de VvE aan de Voorstraat een steiger nodig waar een vergunning van de Gemeente Dordrecht voor vereist is.

Met kennis van onderhoud aan monumentale panden heeft MVGM VvE offertes voor de werkzaamheden opgevraagd en voorgelegd bij de VvE. Na de keuze voor een gespecialiseerde leverancier heeft MVGM VvE het schilderwerk begeleidt naar tevredenheid van de bewoners.

Monumentaal vastgoed met moderne videofooninstallatie

Het VvE beheer van een monument vergt een andere benadering dan niet monumentaal vastgoed. Met aandacht voor wet- en regelgeving om het aangezicht van het monument te bewaken is er niet minder aandacht voor de bewoners van het vastgoed.

De bewoners van de Voorstraat 288a tot en met 290c wilden het gevoel van veiligheid graag vergroten met een videofooninstallatie. Het monument was al toegerust met een intercom die paste binnen de kaders van monumentenzorg. Om tegemoet te komen aan de wensen van de bewoners en VvE-leden is de intercom vervangen door een videofooninstallatie.

Een monumentaal pand met moderne technologieën is geen uitzondering en door de ervaring van MVGM VvE met monumentaal vastgoedonderhoud en moderne technieken. Een uitdaging die MVGM VvE met plezier aangaat om tot een passende invulling te komen.

Wilt u het VvE beheer van uw monument uit handen geven aan een professionele beheerder?

We voeren VvE beheer van grote monumentale complexen tot kleinschalige monumentale panden. Iedere VvE is uniek door de eigenaars en hun wensen en behoeftes, maar ook door het vastgoed complex zelf en het daarbij behorende onderhoud. Bij monumenten vergt dit een expertise waar MVGM VvE bekend mee is en graag in meedenkt. Geen uitdaging is te groot, daag ons uit met uw VvE vraag. Bel ons voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Bekijk meer VvE referenties