Home » Specialisaties » Vastgoedmanagement » VvE beheer » Referenties » Beheer Groningse nieuwbouw VvE’s

Beheer nieuwbouw VvE’s Eemskwartier Groningen

Begin 2016 heeft Heijmans Vastgoed MVGM VvE benaderd voor het activeren van drie nieuwbouw VvE’s in het Eemskwartier in Groningen. Met veel enthousiasme en in nauw overleg met Heijmans Vastgoed heeft MVGM dit opgepakt.

Opstarten van een Groningse VvE

Het opstarten van een nieuwbouw VvE zoals bij de complexen in het Eemskwartier moet zorgvuldig en goed gebeuren. MVGM VvE ontzorgt door:

  • het opvragen en controleren van de nodige splitsingsaktes voor de inschrijving van de VvE;
  • het opstellen van de begroting;
  • de inschrijving van de VvE en de bestuurder bij de Kamer van Koophandel;
  • het initiëren van de oprichtersvergadering.
Wist u dat: iedere appartementseigenaar in het complex bij wet automatisch lid is van de VvE.

Controleren van splitsingsaktes en statuten

De (concept) akte van splitsing en statuten worden opgevraagd bij de projectontwikkelaar en/of notaris. Hierin staat onder andere de naam van de VvE en de gemeente en exacte locatie waar het pand staat. MVGM zal deze zaken controleren en aan de hand van deze stukken een 1e opmaak verzorgen van de begroting.

Oprichtersvergadering en keuze voor VvE bestuur

Voor de opstart van de VvE organiseert MVGM in opdracht van Heijmans Vastgoed de oprichtersvergadering. Tijdens deze vergadering wordt het VvE bestuur gekozen dat zal bestaan uit vrijwilligers van de vereniging. De voorzitter van de vergadering is iemand van het beheer van MVGM VvE. De verantwoordelijkheden van de voorzitter zijn niet alleen het maken de agenda en de notulen van de vergadering, maar ook het opstellen de van de begroting. In deze fase wordt ook de kascommissie gevormd die wordt samengesteld door vrijwilligers van de VvE. Zij nemen de besluiten die worden uitgevoerd door de bestuurders.

Service en verzekeringen voor de VvE via MVGM

Nadat MVGM de drie VvE’s in het Eemskwartier heeft begeleid tijdens de opstartfase,  hebben de eigenaren van Dok 1 en Dok 3 besloten om ook het dagelijks beheer uit te besteden aan onze VvE experts. Hierbij wordt onder andere het financieel beheer, het technisch beheer en bestuurlijk beheer door MVGM uit handen genomen. Ook konden zij profiteren van de dienstverlening van MVGM Inkoop, waardoor er een goede besparing kon worden gerealiseerd op de af te sluiten service- en onderhoudscontracten. Daarnaast heeft MVGM Assurantiën tegen zeer gunstige tarieven het complete verzekeringspakket voor de VvE kunnen afsluiten.

Gronings of nieuwbouw VvE beheer uitbesteden?

Denkt u er aan om het beheer van uw VvE uit te besteden? MVGM heeft alle kennis en ervaring als VvE beheerder in huis of het nu gaat om nieuwbouw of bestaande bouw. Wij nemen het beheer gedeeltelijk of volledig uit handen en ontzorgen uw Groningse VvE op professionele wijze. MVGM VvE is landelijk actief, dus ook in Friesland, Drenthe en alle andere provincies van Nederland beheren we VvE’s. Bekijk onze diensten;

Vraag offerte aan

Bekijk meer VvE referenties