Home » Specialisaties » Vastgoedmanagement » VvE beheer » Referenties » VvE bestuur en beheerder werken samen aan vervanging van riolering

VvE bestuur en beheerder werken samen aan vervanging van riolering

In 2010 is MVGM gestart met het technisch VvE beheer voor de Vereniging van Eigenaars Laan van Vollenhove in Zeist. Het gebouw omvat 89 woningen en een bedrijfsruimte en is in 1992 gesplitst waarna de VvE is ontstaan. Nadat MVGM VvE enige tijd het technisch beheer heeft gevoerd, is het volledige VvE beheer toegekend waarin we nauw samenwerken met het bestuur van de VvE.

Rioleringsvervanging als groot onderhoud voor de VvE

De vervanging van de riolering is een complex onderdeel van het groot onderhoud geweest voor de VvE. Technisch zijn er verschillende elementen in de riolering waar de eigendoms- en kostenverdeling in kan verschillen. Afvoerleidingen die een aftakking zijn van de standleiding en zich bevinden in het appartement van een VvE-lid vallen bijvoorbeeld qua kosten voor rekening van de eigenaar. Standleidingen vallen onder de verantwoordelijkheid van de VvE. MVGM VvE heeft haar kennis gedeeld en samen met het bestuur bepaald hoe de riolering het beste vervangen kon worden.

Inzicht en helderheid door een meerjaren onderhoudsplan

 

Om onder andere een verstopping of defect in de riolering en onverwachtse kosten te voorkomen is een meerjaren onderhoudsplan opgesteld voor en met het bestuur van de Vereniging van Eigenaars. Door een onderbouwde reservering voor het groot (zowel preventief als onverhoopt spoed) onderhoud weten de VvE leden waar zij financieel aan toe zijn. Er is inzicht en helderheid door het opgestelde meerjaren onderhoudsplan voor de VvE.

MVGM VvE kan technisch VvE beheer voeren, het volledige VvE beheer voor rekening nemen of alleen bestuurlijk VvE beheer uit handen nemen. We passen de dienstverlening aan op de wensen en behoeften van uw VvE en kunnen de dienstverlening ook aanpassen tijdens de samenwerking zoals bij de Laan van Vollenhove in Zeist is gedaan.

Kan MVGM VvE technische expertise inbrengen in uw VvE?

Bent u benieuwd naar meer informatie over onze diensten? Of mogen wij meedenken over uw rioleringsvraagstuk? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Bekijk meer VvE referenties