Home » Specialisaties » Vastgoedmanagement » VvE beheer » Referenties » VvE, woning en winkelcentrum beheer in Assen

VvE-, woning en winkelcentrum beheer in Assen

Direct in de binnenstad van Assen staat het moderne woon- en winkelcomplex De Citadel. Het nieuwbouwcomplex is sinds 2012 in beheer bij MVGM. We beheren de VvE, we verhuren de woningen en beheren de commerciële units in De Citadel. Een multidisciplinaire rol voor de specialisten van MVGM VvE, MVGM Wonen en MVGM Winkels die allemaal werken voor de Citadel.

Bijzondere splitsingsstructuur van de Citadel

De Citadel heeft een bijzondere VvE splitsingsstructuur met een parkeergarage, winkels en 36 appartementen en 59 woningen. De winkels en een deel van de woningen is op de parkeergarage gebouwd. Een ander deel van de woningen is gebouwd op de winkels of is verhoogd grondgebonden gebouwd. Door de bijzondere bouwconstructie zijn de kosten voor het onderhoud van het gedeelde vastgoed, verdeeld over 7 verschillende VvE’s binnen de Citadel.

Parkeergarage door recht van opstal uit VvE splitsing

De gemeente Assen is eigenaar van de parkeergarage die door het recht van opstal uit de splitsing is onttrokken. Hierdoor kan de gemeente de parkeergarage onderhouden, ontwikkelen, beheren en gebruiken zonder een verplichting tot afstemmen met andere VvE leden.

Naast appartementen ook eengezinswoningen in de VvE

Ook de woningen die zijn gesitueerd in De Citadel zijn bijzonder te noemen. Wanneer we binnen een VvE over woningen spreken, denken we meestal direct aan appartementen met al dan niet een (dak)terras. Van het totaal van de 96 woningen binnen De Citadel zijn er slechts 37 appartementen met een balkon zoals we deze bij een ‘normale’ VvE tegenkomen. De overige 59 zijn woningen van meestal 3 verdiepingen met een tuin zoals we deze normaal gesproken alleen in grondgebonden situaties tegenkomen.

Bewonersvereniging voor onderhoud semi-openbaar gebied

Alle woningen zijn gelegen aan een semi-openbaar gebied. Dit gebied heeft een openbaar karakter, ook mensen die niet woonachtig zijn aan De Citadel kunnen dit gebied betreden. Het semi-openbaar gebied is geen eigendom van de gemeente Assen maar is gezamenlijk eigendom van alle 95 woningeigenaren. Om het onderhoud en gebruik van het semi-openbaar gebied te regelen is er bij akte een bewonersvereniging opgericht. Van deze bewonersvereniging zijn alle 95 woningeigenaren van rechtswege lid. Ook de Bewonersvereniging is in beheer bij MVGM.

Kan MVGM meer doen dan uw VvE beheren?

Naast het beheren van de VvE’s beheert MVGM ook de winkels en verzorgt MVGM de verhuur van 46 van 95 woningen die in eigendom zijn van een belegger. MVGM trekt in haar multidisciplinaire rol samen met de bewoners en huurders op om bijvoorbeeld uitdagingen van binnenstedelijk wonen aan te gaan waarbij MVGM ook nauw contact onderhoud met politie en de gemeente.

Kan MVGM ook voor u meer dan doen VvE beheer? Bent u lid van een VvE met een bijzondere splitsingstructuur? Is er bij uw VvE een bewonersvereniging waar MVGM een rol in kan spelen? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag offerte aan

Bekijk meer VvE referenties