Home » Specialisaties » Vastgoedmanagement » Zorgvastgoed

Zorgvastgoed voor beheer en verhuur van toekomstbestendig vastgoed

Er verandert veel in de zorg en dat heeft ook invloed op uw zorgvastgoed:

  • Wensen en eisen zijn nu anders, hoe blijft u met uw vastgoedportefeuille aansluiten op behoeften in de markt?
  • Door andere zorgindicaties ontstaat leegstand, hoe houdt u uw huisvestingslasten beheersbaar?
  • Corporaties gaan door de nieuwe Woningwet terug naar hun kerntaak, wie organiseert in de toekomst uw vastgoedbeheer?

Wij zien voor welke uitdagingen u de komende jaren staat en hebben de kennis, capaciteit en enthousiaste medewerkers om u te helpen.

Aantrekkelijke huisvesting voor uw cliënten

De verzorgingstehuizen die we lange tijd kenden, gaan grotendeels verdwijnen. Ouderen moeten en mogen langer zelfstandig blijven wonen. Uw gebouwen zijn echter wel ingericht op die zorgfunctie en beschikken niet altijd over de faciliteiten waar zelfstandig wonende ouderen of andere doelgroepen behoefte aan hebben. Hoe kunt u zorgen dat uw gebouwen aansluiten bij de behoeften van uw doelgroep, zodat deze ouderen zich thuis voelen in uw gebouw?

Huisvestingslasten beheersbaar houden

Voorheen werd uw gebouw apart gefinancierd. U had lange tijd de zekerheid dat de vaste maandelijkse lasten werden vergoed. In de huidige tijd is die zekerheid weggevallen en moet u ook rekening houden met de mogelijkheid van bijvoorbeeld leegstaande kamers. Hoe houdt u uw huisvestingslasten beheersbaar? Wij helpen u met het inzichtelijk maken van de huisvestingslasten en kijken daarbij hoe u slim uw huisvestingslasten structureel naar beneden brengt.

Zorg Vastgoed Verander Programma FIT

MVGM ontwikkelde FIT, wat staat voor Factoren, Inzicht en Toekomst waarmee wij de specifieke problematiek van uw vastgoed in beeld brengen. Samen met u bekijken we wat de mogelijkheden zijn. We analyseren kansen en risico’s en maken een plan dat past bij uw visie, zodat u uw vastgoed succesvol in kunt blijven zetten voor het verlenen van zorg aan uw cliënten.

Efficiënt en klantgericht vastgoedbeheer

MVGM beheert meer dan 90.000 woningen in Nederland en is als geen ander thuis in de wet- en regelgeving. Welke huur en welke componenten mogen doorbelast worden? Welke regels gelden er voor servicekosten? Hoe stel ik huurovereenkomsten op? Door onze schaalgrootte kunnen we grote inkoopvoordelen bieden die we inzetten om uw huisvestingslasten te verlagen. In uw meerjarenonderhoudsbegroting worden deze direct zichtbaar. Zo helpen we u om onderhoud, beheer en administratie van uw zorginstelling te optimaliseren. We werken hierin graag samen met uw eigen vastgoedbeheerders of huismeesters of nemen de regie uit handen indien gewenst.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Diensten van MVGM Zorgvastgoed