Home » Werken bij » Sollicitatieprocedure

Word jij onze nieuwe collega?

Ben je op zoek naar een uitdagende stage of naar de volgende stap in je carrière? Heb je de openstaande vacatures van MVGM al bekeken? We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s op verschillende locaties in Nederland en voor verschillende teams binnen MVGM. We leggen in onze vacatures uit voor welke functie we invulling zoeken en welk profiel daar goed bij past inclusief de verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Je kan alvast kijken op de pagina ‘Over MVGM’ naar onze organisatiestructuur om een beeld te krijgen bij de plaats van de functie in de organisatie. Waar mogelijk omschrijven we noodzakelijke persoonlijke kenmerken om de functie goed in te kunnen vullen. Sluit dit aan bij jouw zoektocht? Dan vragen we je om te reageren via onze website door je naam en emailadres in te vullen en een motivatiebrief en Curriculum Vitae te uploaden.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure bij MVGM?

We volgen de sollicitatiecode van de NVP met als doel om op een transparante en eerlijke manier nieuwe medewerkers te werven en selecteren.

  • De keuze voor een sollicitant is gebaseerd op basis van gelijke kansen en geschiktheid voor de functie
  • We informeren sollicitanten over de procedure, ook wanneer je niet in aanmerking komt voor de functie
  • We behandelen alle van de sollicitant verkregen informatie vertrouwelijk en zorgvuldig en respecteren de privacy van de sollicitant
  • We bespreken eventueel verkregen informatie van openbare bronnen zoals Internet, Social Media en informatie van derden met de sollicitant en realiseren ons dat deze bronnen niet altijd betrouwbaar zijn
  • We reageren schriftelijk op onverhoopte klachten over werving en selectie die in strijd zouden zijn met de sollicitatie code

Wanneer we je motivatiebrief en curriculum vitae ontvangen, bekijken wij je informatie zo snel mogelijk. We geven uiterlijk binnen drie weken na de sluitingsdatum een reactie waarin we je uitnodigen voor een gesprek of waarin we aangeven dat je niet in aanmerking komt voor de functie. In sommige gevallen zullen we je vragen of we je gegevens voor een bepaalde termijn mogen aanhouden.

Indien we in enige fase van de sollicitatieprocedure besluiten dat een sollicitant niet in aanmerking komt voor de invulling van de vacature of wanneer de vacature is vervuld of vervallen, dan ontvangt de sollicitant binnen drie weken na dit besluit een bericht.

Wat verwachten we van een eerste kennismaking?

In het eerste gesprek maak je kennis met de leidinggevende van de afdeling die invulling zoekt voor de vacature. Wij zullen je meer vertellen over onze organisatie en het team waar je in en mee gaat werken. We vinden het interessant om van jou te horen wie je bent en waarom je bij MVGM wilt werken in de functie waar je op hebt gesolliciteerd. Soms maken we kennis met 1 sollicitant, vaak maken we kennis met meerdere sollicitanten.

Hoe verloopt een tweede gesprek?

Ben jij nog enthousiast over een verdere voortzetting van de kennismaking en wij ook? Dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek waarin we je meer vertellen over de functie, de arbeidsvoorwaarden en het salaris. Een assessment kan deel uitmaken van deze fase van de selectieprocedure.

Bij een positief resultaat van de gesprekken en een eventuele assessment, sturen wij je een arbeidsvoorwaardenvoorstel toe.

Wanneer start jij bij MVGM?

Wanneer je akkoord gaat met de arbeidsvoorwaarden en je arbeidsovereenkomst, dan heten we je welkom als nieuwe collega bij MVGM! Wanneer start jij?!

Bekijk onze vacatures