Overlast van buren

Als u overlast ervaart van uw buren wordt u in eerste instantie gevraagd zelf contact op te nemen met de veroorzaker. Onze ervaring is dat de veroorzaker het vaak niet met opzet doet en een goed gesprek het probleem vaak al verhelpt. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat een rechtszaak een extreem langdurig proces is wat zelden leidt tot de uitzetting van de overlastgever.

Informatie over het melden van overlast

Op het overlastformulier worden u een aantal vragen gesteld. Op deze manier wordt het voor MVGM duidelijk welke acties u heeft ondernomen en of dat er andere instanties zijn ingeschakeld.Het formulier moet zo volledig en specifiek mogelijk ingevuld worden.

Welke klachten kan MVGM in behandeling nemen?

  • Geluidsoverlast, zoals bijvoorbeeld langdurig overlast van een muziekinstallatie, huisdieren, extreme woon- en leefgeluiden etc.
  • Stankoverlast veroorzaakt door uw buren of op het terrein van het complex.
  • Vervuiling bij uw buren of op het terrein van het complex
  • Bijvoorbeeld het kweken van hennep in een woning of het verhandelen van drugs op het terrein van het complex.

Welke klachten kan MVGM niet in behandeling nemen?

Wanneer uw buren geen huurders zijn van een woning van MVGM is het voor ons moeilijker om contact op te nemen. Wij raden u aan om eerst zelf contact op te nemen, hierna kunnen wij de betreffende overlastpleger aanschrijven. Wanneer de overlast niet stopt verwijzen wij u door naar buurtbemiddeling of de politie.

Wanneer u niet in staat bent om het probleem samen met uw buren op te lossen kunt u het overlastformulier invullen.

Online overlastformulier

Vul ons online overlastformulier in door op de onderstaande link te klikken.

>> Online overlastformulier

Per e-mail of post

Wanneer het niet lukt om het online overlastformulier in te vullen kunt u gebruik maken van het formulier wat u kunt downloaden en e-mail versturen naar kcc.wonen@mvgm.nl of per post naar onderstaand adres:

MVGM Wonen
Bijster 45
4817 HZ Breda